Zorg Domein

Ambulante begeleiding

VibeActive is ontstaan uit onze passie voor beweging en dit voor elke doelgroep mogelijk te kunnen maken. 

De trainers van VibeActive worden in de zorg ingezet voor ambulante begeleiding, dit gebeurt vaak in onderaannemerschap bij een (zorg)organisatie of persoonlijk via een PGB. Wij hanteren ons eigen rapportagesysteem. Omdat wij geloven in een goede afstemming, voeren wij tussentijdse evaluaties uit om de ontwikkeling te bespreken. Hierdoor kan, indien nodig, tijdig aanpassingen worden gemaakt in de trainingen om het besproken doel te behalen.

Vergoeding is mogelijk via PGB (WMO, WLZ & Jeugdwet)  en onderaannemerschap.  

Een cliënt krijgt begeleiding van een trainer die samen met hem of haar uit de comfortzone stapt. Dit gebeurt door middel van beweging en uitdagingen op fysiek, mentaal en sociaal gebied. In een kennismakingsgesprek leren ze elkaar kennen en wordt gekeken naar de behoeften van de cliënt. Vervolgens wordt er een plan gemaakt om aan specifieke vaardigheden te werken en wordt er een passende trainer gekozen.

Het doel van deze begeleiding is om op verschillende levensgebieden – fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal – verbetering te brengen. Door middel van beweging kan de cliënt mentaal sterker worden en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. De trainer helpt bij het vinden van een gezonde en positieve lifestyle en richt zich op wat er wél kan in plaats van wat er niet lukt. Daarnaast helpt de begeleiding bij het bewust worden van de eigen kwaliteiten en krachten en het ontwikkelen van betere vaardigheden om met emoties om te gaan en mentaal weerbaarder te worden.

bootcamp

Zoveel mogelijk mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen, dat is het doel van VibeActive. Wij willen sport en beweging toegankelijk maken voor iedereen.

Daarom bieden wij aan jongeren en jongvolwassen die een mentale spierbaltraining volgen, ook de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een bootcamp. 

meedoenregeling

Het is mogelijk om via de meedoenregeling van de Gemeente Tilburg deel te nemen aan een activiteit zoals een bootcmap, kickbokstraining of een small group training. Dit is tegenover een sociaal tarief. Zo ervaar je hoe het is om VibeActive-er te zijn: experiende the vibe to stay active! Voor meer informatie over de meedoenregeling, bekijk deze website:


https://www.tilburg.nl/inwoners/laag-inkomen/meedoenregeling/