Zorg Domein

mentale spierbaltraining

VibeActive is ontstaan uit onze passie voor beweging en dit voor elke doelgroep mogelijk te kunnen maken. De trainers van VibeActive hebben naast hun expertise in de sport ook een studieachtergrond in de psychologie. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat we een werkwijze hebben ontwikkeld die jou, in onze ogen, de handvaten geeft voor een gezondere & positievere lifestyle. Wij gebruiken onze werkwijze, de mentale spierbaltraining, voor jongeren en (jong)volwassenen die vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kan worden gedacht aan autisme, lichte gedragsproblematieken of uitval op werk/school.  

Jij wordt begeleid door een trainer die samen met jou uit de comfortzone stapt en, doormiddel van beweging, jouw uitdagingen aangaat op fysiek mentaal en sociaal gebied. Iets waar jij de rest van jou leven iets aan kan hebben! Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we naar jou als persoon en waar jouw behoeftes liggen. Aan de hand daarvan maken we een plan om aan bepaalde vaardigheden te werken en kiezen we een trainer die bij je past.  

  • De trainers van VibeActive worden in het zorgdomein ingezet voor ambulante begeleiding, dit gebeurt vaak in combinatie of in onderaannemerschap met een andere (zorg)organisatie. Wij hanteren ons eigen rapportagesysteem. Omdat wij geloven in een goede afstemming, voeren wij tussentijdse evaluaties uit om de ontwikkeling te bespreken. Hierdoor kan, indien nodig, tijdig aanpassingen worden gemaakt in de trainingen om het besproken doel te behalen. Vergoeding is mogelijk via PGB (WMO of WLZ) en onderaannemerschap.  
  •  
  • Voor ons is het belangrijk dat jij niet alleen aan jouw doelstelling werkt, maar dat we dit samen doen.  
  • – Gericht op meerdere levensgebieden: fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal 
  • – Mentaal sterker worden door middel van beweging 
  • – Een passende gezonde en positieve lifestyle voor jou vinden 
  • – Kijken naar wat wel kan in plaats van wat niet lukt 
  • – Bewust worden van je eigen kwaliteiten en krachten 
  • – Meer zelfvertrouwen ontwikkelen, assertievier worden en bewust worden van je eigen gedrag 

bootcamp

Zoveel mogelijk mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen, dat is het doel van VibeActive. Wij willen sport en beweging toegankelijk maken voor iedereen.

Daarom bieden wij aan jongeren en jongvolwassen die een mentale spierbaltraining volgen, ook de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een bootcamp. 

meedoenregeling

Het is mogelijk om via de meedoenregeling van de Gemeente Tilburg deel te nemen aan een activiteit zoals een bootcmap, kickbokstraining of een small group training. Dit is tegenover een sociaal tarief. Zo ervaar je hoe het is om VibeActive-er te zijn: experiende the vibe to stay active! Voor meer informatie over de meedoenregeling, bekijk deze website:


https://www.tilburg.nl/inwoners/laag-inkomen/meedoenregeling/